Επικιρότητα από το Rethymnoguide News

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός - 'Ελλειμμα 7,4% το 2011 - Αλλάζει ο ΦΠΑ

Με τις τοποθετήσεις υπουργών συνεχίζεται έως αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο με κύριο θέμα τον προϋπολογισμό.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε από τις 11 το πρωί. Στις 13.30 η συνεδρίαση διακόπηκε προκειμένου να κατατεθεί στην Βουλή. Και φέτος η μορφή του ήταν σε usb stick προκειμένου να γίνει οικονομία στο χαρτί.

Τι προβλέπει
Κατ'αρχήν τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 7,4%.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο κείμενο, βασικός στόχος είναι η μείωση του ελλείμματος στο 7,4% του ΑΕΠ, από 9,4% φέτος. Το 2009, το έλλειμμα έφθασε το 15,4% ή 36,2 δισ. ευρώ. Φέτος, η μείωση θα ανέλθει σε ποσοστό 6% του ΑΕΠ (πάνω από 14 δισ. ευρώ), καθώς εκτιμάται ότι το έλλειμμα του 2010 θα κλείσει στο 9,4% του ΑΕΠ ή στα 22 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, «το 2010 επιτυγχάνεται μια μείωση του ελλείμματος 6 μονάδων του ΑΕΠ άνω των 14 δισ. ευρώ».
«Παρά την αναθεώρηση των στοιχείων και τη διεύρυνση του μεγέθους της Γενικής Κυβέρνησης η μείωση του ελλείμματος κατά 6 συνολικά ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ είναι μεγαλύτερη από τον αρχικό στόχο για μείωση κατά 5,5 μονάδες»....

Το Πολυτεχνείο ζεί...

Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά μας είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο της Αθήνας, στην ηρωϊκή εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της τυραννίας, το Νοέμβριο του 1973.
Το Πολυτεχνείο συμβολίζει, όχι μόνο τον ηρωϊκό αγώνα αλλά και την ενότητα όλων των δημοκρατών. Οι αγώνες του Νοέμβρη αποτελούν την κορυφαία εκδήλωση της εφτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης και μια από τις πιο σπουδαίες στιγμές των αγώνων του λαού μας και της νεολαίας ειδικότερα για την ελευθερία.
Τα ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, της ειρήνης, της αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο, παραμένουν ζωντανά και θα παραμένουν επίκαιρα και αναλλοίωτα, όσα χρόνια και αν περάσουν από εκείνη την εξέγερση. Πάντα ζωντανά να οδηγούν και να φρονηματίζουν τις νέες και τους νέους μας. Πάντα επίκαιρα, ιδιαίτερα που τα κατοπινά χρόνια, κάποιοι άκαπνοι και απόντες εκείνης της εξέγερσης, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν το νόημα της 17ης Νοέμβρη και να μαγαρίσουν τις ιδέες της, καπηλευόμ0ενοι το όνομά της, για να επιδοθούν σε δολοφονίες και ληστείες, σαν εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την δημοκρατία, την ανθρωπιά και την ελευθερία. Το Πολυτεχνείο ζει.

Μοιραία δόση για 5χρονο αγοράκι!

Ο Bailey Ratcliffe διαγνώσθηκε ως επιληπτικός σε ηλικία 2 ετών.
Τον περασμένο Μάιο, εισήχθη στο... νοσοκομείο μετά από συνεχείς επιληπτικές κρίσεις. Στον άτυχο μικρό, χορηγήθηκε κατά λάθος 7πλάσια δόση αντιεπιληπτικού. Η συνιστώμενη δοσολογία προέβλεπε 400 mg κι όμως στο αγόρι δόθηκαν 2820mg!!
Η κατάσταση του επιδεινώθηκε και το παιδί χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Η καρδιά του όμως σταμάτησε να χτυπά και οι γιατροί προσπάθησαν μάταια να τον επαναφέρουν στη ζωή.
Η μητέρα του μικρού δήλωσε εξοργισμένη στη Daily Mail: «Κατέστρεψαν τη ζωή μας. Είναι αηδιαστικό αυτό που συμβαίνει». Εκπρόσωπος του νοσοκομείου περιορίστηκε στο να δηλώσει: «Λυπούμαστε βαθύτατα για ό,τι συνέβη».

Στο βιβλίο GUINNESS Ο "Πλανήτης Κρήτη"

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι ο «πλανήτης Κρήτη» έλαβε το WORLD RECORD GUINNESS. Ευχαριστούμε ολόψυχα όσους με τη συμμετοχή τους βοήθησαν να κάνουμε αυτό το record, να γραφτεί η Κρήτη μας στο βιβλίο Guinness, να διαφημιστεί η χώρα μας μέσω αυτού του εγχειρήματος σε ολόκληρο τον κόσμο. Η προβολή της Ελλάδος μέσω των προσπαθειών μας παίρνει σάρκα και οστά. Εμείς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας και το επόμενο καλοκαίρι σας περιμένουμε πάλι στη Κρήτη μας, για νέο record.

Ολόψυχα ευχαριστούμε επίσης τα μέσα ενημέρωσης, τους νομάρχες της Κρήτης, τους δημάρχους που υποστήριξαν την εκδήλωση, τους εθελοντές, την αστυνομία, την πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ. Σε σας ανήκει το record, σε ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Ξεκίνησαν ήδη οι βραβεύσεις σύμφωνα με την δέσμευση μας καθώς στις 17-18 και 19 Σεπτεμβρίου βραβεύτηκαν οι συμμετέχοντες φορείς της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, οι εθελοντές, οι δημοσιογράφοι τα ΚΑΠΗ αλλά και τα χορευτικά συγκροτήματα από τους Νομούς Χανίων και Ρεθύμνου. Όσοι ενδιαφέρεστε να παραλάβετε το προσωπικό σας βραβείο "ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΡΗΤΗ" παρακαλoύμε να επικοινωνήσετε μαζί μας με σκοπό να σας διευκρινίσουμε τον τόπο και τον χρόνο παραλαβής του. Σχετικά με το βραβείο guinness σύντομα θα ενημερωθείτε για τον τρόπο παραλαβής του ακόμα και ονομαστικά.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθείτε για την διαδικασία εγγραφής μέλους του «Πλανήτη Κρήτη».
Με την παρούσα ευκαιρία θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία και την οργάνωση για την εκδήλωση του 2011 όπως επίσης θα ακολουθήσουν ποικίλες εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

19ο Tουρνουά τένις open “ΡΕΘΥΜΝΟ 2010

     
Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και διήρκεσε 2,5 ώρες, ο Σταύρος Λαγουδάκης κέρδισε τον Μανώλη Τσαγλιώτη με σκορ 6/0 4/6 6/4 και κατέκτησε το τρόπαιο.


Ο τελικός των διπλών ανδρών αναβλήθηκε λόγω των εκλογών για το ερχόμενο Σάββατο 13/11 στις 5.00 το απόγευμα.
Τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν στον τελικό είναι οι Βασιλάκης-Πετρακάκης και Λαγουδάκης-

Path: Ένας νέος αντίπαλος του Facebook!

Μετά από αρκετούς μήνες αναμονής το νέο κοινωνικό δίκτυο, Path έγινε πραγματικότητα.
Το νέο κοινωνικό δίκτυο Path είναι ένα δημιούργημα του Dave Morin (senior platform manager του Facebook) και του Shawn Fanning (ιδρυτικό μέλος του Napster) και η φιλοσοφία του βασίζεται πάνω σε έρευνες που έχουν γίνει για την εξελικτική ψυχολογία οτι δηλαδή, οι κοινωνικές σχέσεις που μπορεί να διαχειριστεί ένας άνθρωπος είναι το πολύ με 150 άτομα.
Έτσι στο νέο social network ο χρήστης μπορεί να είναι ο εαυτός του μιας και περιορίζει τον κύκλο του στους 50 πιο κοντινούς του φίλους του, χωρίς έτσι να χρειάζεται να ανησυχεί για τις φωτογραφίες που ανεβάζει αλλά και για τις προσωπικές πληροφορίες που κοινοποιεί στους φίλους του.
Γενικότερα διαθέτει όπως όλα τα κοινωνικά δίκτυα διάφορες υπηρεσίες όπως τα like, τα σχόλια, photo sharing και πολλά ακόμα.
Τέλος εξαιτίας των δύο “γνωστών” δημιουργών του κατάφερε να μαζέψει ένα αρκετά μεγάλο κεφάλαιο για να κάνει μία δυναμική αρχή στο χώρο των κοινωνικών δικτύων και πολύ πιθανό πολλοί χρήστες να το προτιμήσουν λόγω της ιδιαιτερότητάς του.

FDA: Κίνδυνος καρκίνου από τους σαρωτές στα αεροδρόμια

Τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου στο δέρμα αλλά και για άλλες βλάβες αυξάνουν, έστω και λίγο, τα μηχανήματα ελέγχου που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ στα αεροδρόμια. Η επιβεβαίωση έρχεται από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Οι σαρωτές που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ για να ελέγξουν εξονυχιστικά τους επιβάτες στα αεροδρόμια, «πιθανότατα αυξάνουν λίγο τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου», προειδοποιεί η δημόσια Αρχή.
Η έκθεση του FDA ήρθε ως απάντηση στις ανησυχίες που εξέφρασαν πριν μερικούς μήνες Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, οι οποίοι είχαν αποστείλει τις ανησυχίες τους και στο Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου, προειδοποιώντας για «δυνητικά σοβαρούς κινδύνους» από την έκθεση στην ακτινοβολία.
Την ίδια γνώμη έχει ο δρ Μάικλ Λαβ, διευθυντής εργαστηρίου που χρησιμοποιεί ακτίνες Χ στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Η αμερικανική κυβέρνηση «υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος είναι ελάχιστος, στατιστικά όμως είναι βέβαιο ότι κάποιος θα πάθει καρκίνο του δέρματος από τις ακτίνες Χ», δήλωσε ο δρ Λαβ.
Οι ακτίνες Χ, μια μορφή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που δεν είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, ανήκουν στις λεγόμενες ιονίζουσες ακτινοβολίες, δηλαδή ο μηχανισμός τους μπορεί να προκαλέσει βιολογικές βλάβες.
Το Γραφείο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου απάντησε στην επιστολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, διαβεβαίωσε πως οι σαρωτές «έχουν δοκιμαστεί εκτενώς» από τις αμερικανικές αρχές και κρίθηκαν ασφαλείς.
«Αν και η δόση ακτινοβολίας θα ήταν ασφαλής αν κατανεμόταν σε όλο το σώμα, η δόση που δέχεται το δέρμα ενδέχεται να είναι επικίνδυνα υψηλή», αναφέρει ο κ. Τζον Σέντατ και οι συνεργάτες του που συνέταξαν την επιστολή. «Ακόμα δεν γνωρίζουμε την ένταση της δέσμης ακτινών Χ ή άλλες λεπτομέρειες του απόρρητου συστήματος».
Ο δρ Λαβ από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς θεωρεί ότι ο δυνητικός κίνδυνος είναι μέγιστος για τα άτομα 65 ετών, τις εγκύους, τα άτομα με HIV, όσους ήδη πάσχουν από καρκίνο, αλλά και τους άνδρες στο σύνολό τους.
«Τα σεξουαλικά όργανα των ανδρών είναι εκτεθειμένα στις ακτίνες Χ. Το δέρμα σε αυτή την περιοχή είναι πολύ λεπτό» εξήγησε ο βιοφυσικός....

Κακαβιά του Λιβυκού

1 ½ κιλό μεγάλο ψάρι (ορφός, στείρα, συναγρίδα κλπ)
• ½ κιλό πετρόψαρα (χάνοι, σκορπίδια, μπουκανάρες, κλπ)
• 1 χέλι (προαιρετικά)
• 1 κιλό πατάτες
• 2 μεγάλα κρεμμύδια
• ½ ποτήρι ελαιόλαδο
• 3-4 κολοκυθάκια (προαιρετικά)
• αλάτι, πιπέρι
• χυμό 2 λεμονιών


Τρόπος Παρασκευής


Βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλες φέτες στον πάτο του τσικαλιού(κατσαρόλας). Αμέσως μετά βάζουμε μια στρώση πατάτες κομμένες σε μικρές στρογγυλές φέτες και από πάνω ¨χτίζουμε¨ τα μεγάλα ψάρια και το χέλι επιδέξια ώστε να μην αφήνουν καθόλου κενά. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες πατάτες και τα κολοκύθια σε στρώσεις και στο τέλος βάζουμε τα πετρόψαρα να μην λιώσουν. Προσθέτουμε το λάδι και το νερό μέχρι να καλύψει όλο το φαγητό. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά χωρίς να ανοίξουμε το τσικάλι. Σε μισή ώρα περίπου προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών ή λίγο ξινό διαλυμένο σε λίγο ζουμί (για να γίνει πιο πηχτή η κακαβιά), το αφήνουμε να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αν θέλουμε μπορούμε να βγάλουμε τα πετρόψαρα, πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, να τα καθαρίσουμε, να τα λιώσουμε και να τα βάλουμε στο ζουμί για να γίνει πιο πηχτό.

Μαντινάδες για την Κρήτη

  • Κρήτη μας όμορφο νησί νησί του παραδείσου φιλοξενείς όποιο σε δει με όλη την ψυχή σου
  • Nα μποραγα να γοραζα μια μερα τον πλανιτι να τα λαξο το ονομα να τον εβγαλο ΚΡΗΤΗ!
  • Την ομορφιά της Κρήτης μας ο κόσμος τη θαυμάζει,άλλο νησί δεν βρίσκεται στον κόσμο να της μοιάζει
  • Χαιρομαι που΄μαι Κρητικος κι΄ναι τιμη για μενα που εισαι η πατριδα μου ΚΡΗΤΗ Λεβεντογεννα.

Τρομοκρατία σε βάρος τους καταγγέλλουν κάτοικοι των Αγγελιανών Μυλοποτάμου.Παρέμβαση Μανώλη Όθωνα

«Κράτος εν κράτει» και μάλιστα στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου θυμίζει ο Μυλοπόταμος καθώς κάτοικοι των Αγγελιανών Μυλοποτάμου καταγγέλλουν τρομοκρατία σε βάρος τους από ομάδα κτηνοτρόφων της περιοχής που σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων έχουν υιοθετήσει μια βίαιη «επεκτατική πολιτική» στην περιοχή εν έτη 2010  χωρίς να διστάζουν σε αρκετές περιπτώσεις να απειλούν τη ζωή τους, να καταπατούν τις περιουσίες τους ή ακόμη και να δημιουργούν ζημιές στις περιουσίες τους. Σαν αποτέλεσμα οι κάτοικοι νοιώθουν ανίσχυροι βλέποντας τις περιουσίες τους να φεύγουν σταδιακά και μεθοδικά από τον έλεγχό τους με τακτικές που εύλογα θα λέγαμε πως θυμίζουν τις εδαφικές διεκδικήσεις του παρελθόντος  με βίαιες τακτικές και διωγμούς...