Επικιρότητα από το Rethymnoguide News

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Νικόλαος Μανούσακας (Μανουσακάκης): 19 χρόνια αγνοούμενος

Ο Νίκος Μ. Μανούσακας (Μανουσακάκης), γεννηθείς το 1963 στα Μυριοκέφαλλα εξαφανίστηκε από το Ρέθυμνο στης 13 Ιανουαρίου 1992 σε ηλικία 29 ετών και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Έχει ύψος 1,68, κατσαρά καστανόξανθα μαλλιά και πράσινα μάτια. Την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε μπλε τζίν παντελόνι και δερμάτινο καφέ μπουφάν. Ο Νίκος Μανούσακας  διατηρούσε συνεργείο που ασχολούνταν με τοποθετήσεις μαρμάρων και  διέμενε στην παλιά πόλη Ρεθύμνου.



45χρονος απο την Ιεράπετρα κατείχε παράνομα αρχαία αντικείμενα και όπλα

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Ιεράπετρα 45χρονος ημεδαπός, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και προστασίας αρχαιοτήτων.

Τα δύο ανήλικα παιδιά απο το Ηράκλειο περιέγραψαν τη φρίκη του βιασμού τους από τον...οικογενειακό φίλο

Αποτροπιασμό και φρίκη προκαλούν οι καταθέσεις που έδωσαν ενώπιον των ανακριτικών Αρχών και παρουσία παιδοψυχολόγου δύο ανήλικα αδερφάκια, τα οποία έπεσαν θύματα σεξουαλικής αποπλάνησης από οικογενειακό τους φίλο. Πρόκειται για νεαρό Ηρακλειώτη, ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως.




Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σύλληψη 27χρονου για ζωοκλοπή στα Αγγελιανά, Μυλοποτάμου

Συνελήφθη, εχθές το πρωί, από Αστυνομικούς του Τ.Α Γεροποτάμου και του Τ.Α.Ε. Μυλοποτάμου, ένας 27χρονος ημεδαπός,  για παράβαση της Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής, καθώς επίσης επειδή σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις.

Απαγορευτικά τα τρόφιμα που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία


«Βροχή» πέφτουν οι καταγγελίες γονέων και συλλόγων κηδεμόνων για τα τρόφιμα που διατίθενται στα σχολικά κυλικεία, τα περισσότερα από τα οποία είναι απαγορευτικά για τους μικρούς μαθητές που δεν φαίνεται να έχουν την ίδια γνώμη καθώς στα κυλικεία του σχολείου τους διατίθενται όλες οι «αξιοπρόσεχτες» για τους ίδιους λιχουδιές.





Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής σε σούπερ μάρκετ στο Ηράκλειο

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υ.Α Ηρακλείου ο 34χρονος ο οποίος την Δευτέρα είχε μπει σε σούπερ μάρκετ της περιοχής προσποιούμενος τον πελάτη και αφαίρεσε μπουκάλια με ουίσκι συνολικής αξίας 250 ευρώ. Η υπεύθυνη του καταστήματος μια 51χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.



Εν μέσω κινητοποιήσεων ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Υγεία

Με συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί, ενώ αναμένεται η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαρθρωτκές αλλαγές στην Υγεία. Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν μέχρι και την Παρασκευή, ενώ οι νοσοκομειακοί γιατροί απεργούν μέχρι αύριο.








Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Κρήτη:Παροχή υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ

Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ακολούθως της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ενημέρωσε χθες εγγράφως τα νοσοκομεία αρμοδιότητας της για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών σε ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.





Συνεργασία Δήμου Ρεθύμνου με τον Κολομβιανό Πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής Καρναβαλιών κ. Εδουάρδο Μυνιόζ

Μια γόνιμη κι εποικοδομητική συνεργασία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής διοργάνωσης Καρναβαλιών σε όλο τον κόσμο, κ. Εδουαρδο Μυνιοζ.

Ρέθυμνο:Σύλληψη 25χρονου για το περιστατικό στη χοροεσπερίδα

Τρία εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν συνολικά για τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό που «πάγωσε» το αίμα όλων όσων βρίσκονταν στη σχολική εκδήλωση το Σάββατο στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Βουτιά θανάτου έκανε 60χρονος από τη γέφυρα του Προφήτη Ηλία στο Ρέθυμνο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 60χρονος σταμάτησε το αυτοκίνητο του στην Εθνική οδό στο ύψος της γέφυρας του Προφήτη Ηλία, περπάτησε μέχρι ένα σημείο και έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

64χρονος αυνανιζόταν σε δημόσιο χώρο στην πόλη του Ηρακλείου

Σάλος προκλήθηκε εχθές το απόγευμα όταν γονείς ανήλικων παιδιών έπιασαν «στα πράσα» 64χρονο άντρα να αυνανίζεται μέσα στο αυτοκίνητό του εντός της πόλης του Ηρακλείου.

Φονική ενέδρα για έναν ειδικό φρουρό στην Καλλιθέα

Αγνωστοι πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και σκότωσαν 30χρονο ειδικό φρουρό, ενώ τραυμάτισαν έναν 26χρονο Αλβανό, στις 3.30 τα ξημερώματα, στην οδό Σόλωνος 83, στην Καλλιθέα.

Τα ενεργειακά ροφήματα μπορεί να είναι επικίνδυνα

Τα ενεργειακά ροφήματα, μπορεί να είναι δημοφιλή όμως, όπως προκύπτει από μελέτη, το καθένα από αυτά ενδέχεται να περιέχει περισσότερη καφεϊνη από ό,τι ένα φλιτζάνι καφέ. Επιπλέον, η ποσότητα αυτή της καφεϊνης μπορεί σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, όπως είναι το αλκοόλ, να είναι επικίνδυνη.